留学群

目录

2015考研英语(二)真题和解析发布入口

【 liuxuequn.com - 考研英语 】

  Text 2

  A century ago, the immigrants from across the Atlantic inclued settlers and sojourners. Along with the many folks looking to make a permanent home in the United States came those who had no intention to stay, and 7millin people arrived while about 2 million departed. About a quarter of all Italian immigrants, for exanmle, eventually returned to Italy for good. They even had an affectionate nickname, “uccelli di passaggio,” birds of passage.

  Today, we are much more rigid about immigrants. We divide nemcomers into two categories: legal or illegal, good or bad. We hail them as Americans in the making, or our broken immigrantion system and the long political paralysis over how to fix it. We don’t need more categories, but we need to change the way we think about categories. We need to look beyond strick definitions of legal and illegal. To start, we can recognize the new birds of passage, those living and thriving in the gray areas. We might then begin to solve our immigration challenges.

  Crop pickers, violinists, construction workers, entrepreneurs, engineers, home health-care aides and physicists are among today’s birds of passage. They are energetic participants in a global economy driven by the flow of work, money and ideas .They prefer to come and go as opportunity calls them , They can manage to have a job in one place and a family in another.

  With or without permission, they straddle laws, jurisdictions and identities with ease. We need them to imagine the United States as a place where they can be productive for a while without committing themselves to staying forever. We need them to feel that home can be both here and there and that they can belong to two nations honorably.

  Accommodating this new world of people in motion will require new attitudes on both sides of the immigration battle .Looking beyond the culture war logic of right or wrong means opening up the middle ground and understanding that managing immigration today requires multiple paths and multiple outcomes. Including some that are not easy to accomplish legally in the existing system.

  26 “Birds of passage” refers to those who____

  [A] immigrate across the Atlantic.

  [B] leave their home countries for good.

  [C] stay in a foregin temporaily.

  [D] find permanent jobs overseas.

  27 It is implied in paragraph 2 that the current immigration stystem in the US____

  [A] needs new immigrant categories.

  [B] has loosened control over immigrants.

  [C] should be adopted to meet challenges.

  [D] has been fixeed via political means.

  28 According to the author, today’s birds of passage want___

  [A] fiancial incentives.

  [B] a global recognition.

  [C] opportunities to get regular jobs.

  [D] the freedom to stay and leave.

  29 The author suggests that the birds of passage today should be treated __

  [A] as faithful partners.

  [B] with economic favors.

  [C] with regal tolerance.

  [D] as mighty rivals.

  30 选出最适合文章的标题

  [A] come and go: big mistake.

  [B] living and thriving : great risk.

  [C] with or without : great risk.

  [D] legal or illegal: big mistake.

  Text 2

  26.【答案】C (stay in a foreign temporarily)

  【解析】词义句意题。根据题干,首先定位到首段末句。在这句中,birds of passage是前面一句中的1/4的意大利移民的昵称,他们只在美国居住了一段时间,但最终还是返回意大利。A项的内容在首段首句有提及,但是它突出强调的是横跨大西洋的移民,这也是一世纪前的情况,而如今birds of passage可能来自世界各个角落,并非局限于大西洋两岸。B项与段意不符,D项文中未提及。

  27.【答案】C (should be adopted to meet challenges)

  【解析】推理判断题。根据题干,直接定位到第二段。解题关键可定位到“…, but we need to change the way we think about categories. We need to look beyond stick definitions of legal and illegal. To start, we can recognize the new birds of passage, …We might then begin to solve our immigration challenges.”大意是“我们需要改变的是关于分类的思考方式,突破合法和非法的严格限制。首先承认短暂移民者的存在,然后解决移民问题面临的挑战。”C项高度总结了以上几点。A项与原文意思不符。B、D项在文中未提及。

  28.【答案】D (the freedom to stay and leave)

  【解析】事实细节题。根据题干,可定位到第三段。解题关键在于对“They prefer to come and go as opportunity calls them .They can manage to have a job in one place and a family in another.”大意是“他们跟着机会走,来去自如。他们可以在一个地方立业,在另一个地方成家”。强调的是工作机会,而不在乎工作地点。D项是这句意思的高度概括。A项是对原文的片面理解,吸引短暂移民者的不仅仅是来自金钱的激励(financial incentives),还有工作机会和工作理念。B项在文中未提及。C项中的regular jobs(一般工作)在文中未提及,也是对文意的曲解。

  29.【答案】C (with legal tolerance)

  【解析】推理判断题。根据题干,可定位到第五段。题干问到“根据作者的意思,我们(美国)应该怎样对待这些短暂移民者?”在本段中,作者写道我们应该“Looking beyond the culture war logic of right or wrong means opening up the middle ground and understanding that managing immigration today requires multiple paths and multiple outcomes. Including some that are not easy to accomplish legally in the existing system”,大意是“我们应该超越移民合法性方面的文化之争,重现看待中间地段,充分意识到当今的移民管理体系需要各种途径,从而取得多样化的结果,来解决现今移民体系下用法律手段很难解决的问题”,暗含了C项中的tolerance也就是对multiple paths and multiple outcomes的改写。A、B和D项在文中未提及。

  30.【答案】D (legal or illegal: big mistake)

  【解析】主旨大意题。文章第二段第二句中提到“我们把新移民分成两类:合法移民和不合法移民”,同时作者认为“我们不需要局限于合法与不合法这样严格的定义”,这说明了从合法和不合法角度对于移民的分类是错误的。另外,文章最后一段最后一句“包括在现行的移民体系中不容易合法的实现的一些事情”也反映了文章的中心。即,从合法和不合法角度对于移民的分类是错误的。故选D(合法或非法:大错误)。 A项谈到短暂移民者的移动是个错误,偏离了文章主旨。B和C项说的是risk(风险),文中并未提及,偏离文章主旨。

考研英语真题 考研数学真题
政治真题

专业课真题
英语一真题 英语二真题 数学一真题 数学二真题 数学三真题 数农真题
考研英语答案 考研数学答案
政治答案

专业课答案
英语一答案 英语二答案 数学一答案 数学二答案 数学三答案 数农答案

  想了解更多考研英语网的资讯,请访问: 考研英语

本文来源:https://www.liuxuequn.com/a/2295116.html
考研院校库(挑大学·选专业)
院校搜索
专业查询
延伸阅读
暑假已经来临,我们怎么在暑假期间做好阅读呢?下面由留学群小编为你精心准备了“2021考研英语暑期备考应该怎么阅读?”,持续关注本站将可以持续获取更多的考试资讯!2021考研英语
2020-07-21
暑假已经到来,对于2021考研英语阅读暑假里应该怎么做呢?下面由留学群小编为你精心准备了“2021考研英语暑假阅读应该怎么做?”,持续关注本站将可以持续获取更多的考试资讯!20
2020-07-21
时间一步步的远去,2021考研英语暑假应该怎样复习呢?下面由留学群小编为你精心准备了“2021考研英语暑期复习方案”,持续关注本站将可以持续获取更多的考试资讯!2021考研英语
2020-07-21
在2021考研英语中,否定结构翻译是很重要的也是很容易拿分的一项,下面由留学群小编为你精心准备了“2021考研英语否定结构怎样进行翻译?”,持续关注本站将可以持续获取更多的考试
2020-07-20
为了做好考研英语作文谚语的累积,我们需要不断的学习新的谚语,下面由留学群小编为你精心准备了“2021考研英语作文谚语分享(3)”,持续关注本站将可以持续获取更多的考试资讯!20
2020-07-20
2019年考研英语已经结束了,小编为大家提供2019考研英语二阅读理解真题综合解析,希望以后考研的同学注意细节,一起来看看吧!2019考研英语二阅读理解真题综合解析首先,从题型分布
2018-12-23
2019年考研英语二考试已经结束,小编为大家提供2019考研英语二新题型真题及答案解析,赶紧一起来看看答案解析吧!祝你好运!2019考研英语二新题型真题Directions:Rea
2018-12-24
2019年考研已经圆满结束,小编为大家提供2019考研英语二真题,请2020年准备考英语二的同学做一下真题,希望对你有所帮助!2019考研英语二真题小编精心为您推荐:2019考研英
2018-12-24
今年考研英语二完型填空提到经常称体重的意义,小编为大家提供2019考研英语二完型填空真题及答案解析,一起来看看吧!2019考研英语二完型填空真题SectionIUseofEngli
2018-12-24
今天小编为大家提供2019考研英语二翻译真题,今年考研英语二翻译考的是作家杰姆斯海瑞特,一起来看看吧!希望大家都能正确的翻译!2019考研英语二翻译真题来源:新东方考研小编精心为您
2018-12-23